1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc
zosia bluszcz

Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 42526

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-10-02, 16:15   Temat: Rak niedrobnokomórkowy płuc
meegrena napisał/a:
Dziękuję za odzew.
Mam w sobie dużo sił, jestem raczej nastawiona zadaniowo. Na chwile słabości pozwalam sobie jedynie przy mężu czy mamie. No i na forum :-)
Tatę wspieram, jak tylko mogę. On chyba nie jest do końca świadomy zaawansowania choroby, tym bardziej, że - jak wspominałam - czuje się dobrze. Nie mam zamiaru go uświadamiać.
Lekarze od początku mówili o nieoperacyjności z uwagi na rozsianie zmian. Miałam jeszcze watliwosc czy to III B czy IV, ale coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że IV :-( Bo tego nam do tej pory nikt otwarcie nie powiedział.
Zastosowanie karboplatyny było mozliwe z uwagi na udział elbląskiego szpitala - w krótym przebywa tata - w badaniach nad preparatem AMG - 07. Poczatkowo miał dostawać cisplatynę, ale p. ordynator uznała, że tata się doskonale kwalifikuje do udziału w tych badaniach.
Będę się odzywać
Pozdrawiam
Aneta

Aneta,

Wyglada na to, ze Twoj Tata mialby wziac udzial w badaniach klinicznych

MONET1-MOtesanib NSCLC Efficacy and Tolerability Study (III etap)
http://clinicaltrials.gov...317?show_locs=Y

Oczywiscie masz swiadomosc, ze jest to podwojnie slepa proba kliniczna, w ktorej ani pacjent ani podajacy leki nie wiedza czy podaja placebo czy badany lek?
(w MONET1 wszyscy dostaja paclitaxel + karboplatyne + albo placebo albo AMG 706)

Piszesz: "On chyba nie jest do końca świadomy zaawansowania choroby, tym bardziej, że - jak wspominałam - czuje się dobrze. Nie mam zamiaru go uświadamiać."
Jezeli ma wziac udzial w probie klinicznej to ktos bedzie musial go jednak uswiadomic. W przeciwnym razie nie bedzie mogl podpisac "swiadomej zgody", ktora jest warunkiem sine qua non udzialu w probach klinicznych.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron